Lassan vége a nyárnak… vége a napfényben sütkérezésnek, a vattacukorillatú meleg szellőnek, a végtelen mennyiségű fagyizásnak, strandolásoknak, a hosszú világos nappaloknak… 🙁 Nagyon szomorú ettől a szívem, mert nyári gyerek vagyok, én nyáron élek igazán. 

A nyár vége pedig együtt jár az ovi- és sulikezdéssel. Mondjuk emiatt nem vagyok annyira szomorú…:DDD IMÁDOM a fiamat, de azt hiszem mindenkinek jót fog tenni, ha végre elkezdődik az ovi 😀

Mi a legfontosabb ebben az időszakban? Természetesen a VITAMINOK!

Hogy miért? 

Nos, röviden a lényeg: az ősz beköszöntével megváltozik a hőmérséklet. A nyári gatyarohasztó 40 fokban a vírusok és baktériumok sem élvezik annyira az életet, így ilyenkor inkább lazulnak. Ősszel viszont lecsökken a hőmérséklet pont olyanra, amit a legjobban szeretnek, ilyenkor feltámadnak, és “egyszer élünk, élvezzük” jeligére elkezdenek támadni és habzsi-dőzsizni. 

A legjobb multivitamin gyerekeknek tartalmazza az összes vitamint, de a vízben oldódóakat mindenképpen.

Beindul a mókuskerék, a reggeli tömött buszok / villamosok / metrók, a munkahely, ahol az emberek előszeretettel szedik össze és adják át egymásnak ezeket a fránya mikroorganizmusokat. 

A gyerekeknél még rosszabb a helyzet. Gondoljatok bele, hogy az oviban ott egy csoport, benne nettó 25 gyerek. A kézmosás, zsepibe tüsszögés / taknyozás / nyálazás nem a kedvenc elfoglaltságuk, ellenben imádják összenyálazni, harapni, fogdosni egymást. Tulajdonképpen a vírusoknak és baktériumoknak az ovi olyan, mint nekünk egy all inclusive luxusnyaralás 😀

Mikor állapotos voltam Danival már akkor végig odafigyeltem a megfelelő vitaminbevitelre, születése óta is folyamatosan. Nyáron is adtam a kedvenc gumivitaminunkat minden nap neki, de elhagytuk a D vitamint közben, mert azt a napfény bőven pótolta.

Most viszont, 2 hetünk van a kezdésig, természetesen ugyanúgy megkapja a gumivitamint, és megemelem az immunerősítő C vitamin bevitelt, hogy kicsit felturbózzam az immunrendszerét. Ősszel pedig újrakezdjük a D vitamin pótlást is. 

Gyermekvitaminok
Ha Te is szeretnél ilyet, » kattints ide «

A legjobb multivitamin gyerekeknek tartalmazza az összes vitamint, de a vízben oldódóakat mindenképpen, a B-t és a C-t! A mi kedvencünk a MultiKid gyerekvitamin. Ebből kettőt kaphat egy nap, Dani nagyon szereti, ezzel indít minden reggel. Tartalmazza az összes vízben oldódó vitamint, amire nagyon nagy szükségük van. 

Dani az óvoda első évében egyszer (1x) volt beteg. 3 napig otthon tartottam. Ennyi volt az óvoda első évében, abban, amit a gyerekek 2 hetente 2 hétre otthon szoktak tölteni. Szóval bátran ajánlom ezt a vitamint minden kisgyermekes Anyukának 🙂

Immunerősítésre fel!

Tipp: a gyerekvitaminokról már írtam bővebben, itt tudod elolvasni »» http://audreyvilaga.com/gyerekvitaminok/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük