Csütörtök délelőtt, csodálatos napsütéses időjárás, beköltözés előtti napok.
0 km-es, vadiúj mosógép várja, hogy végre dolgozhasson. Bepakoltam mindent amit találtam és elindítottam első útjára a kis szüzet.
Miközben pucoltam az ablakokat, egy kis idő múlva elég rémisztő hangok jöttek a fürdőből, gondoltam megnézem mi lehet az.. a látvány még rémisztőbb volt. Ez a kis ártatlannak tűnő gyönyörű jószág elszabadult, mint egy megvadult, kiéhezett kanos bika. Hangos anyázások közepette próbáltam mind a 47 kilómmal, teljes testtel átölelve, kézzel-lábbal-mellel-fejjel-foggal, minden erőmmel nagyjából egy helyben tartani, mert amikor elindult kifelé, akkor majdnem kirángatta a vezetéket a falból, mikor jobbra, majdnem lecseszte a mosdókagylót, mikor balra, akkor a csempét, mikor hátra, akkor meg a csapokat meg csöveket, meg minden szart, ami kiáll belőle. 
Nekem még soha nem tűnt ilyen hosszúnak egyetlen egy centrifugálás se életemben. Nem tudom hány percig csinálta, de a felénél már gyöngyözött a homlokom és kirázódott a belem. Amint kihevertem az első centrizés sokkját, már jött is a második. A harmadiknál már nem tudtam sírjak vagy nevessek, ezért sírva nevettem, és megtaláltam a pozitívumot: letudtam a flabelost erre az évre.

Tipp: ha új mosógépet veszel, szedd ki belőle a rögzítő csavarokat, mielőtt beállítod csórót 1200 fordulat/percre.

A hálószobával kezdtem a takarítást, mégis az egyik legfontosabb, hisz ott térünk nyugovóra minden este és pihenjük ki az aznapi fáradalmakat. Fél napomba került, de annyira gyönyörű lett, büszkén dagadó mellel néztem az ajtóból, veregettem a saját vállam, milyen szép munkát végeztem. Csillogó ablakok, frissen mosott függönyök, a szépen csillogó, illatozó bútorok a helyükön, a padló fényesebb, mint Salamon töke. 
Becsuktam az ajtót, majd egy pillanatra visszamentem, gondoltam még azt az egy plédet leveszem az ágyról, nem illik a képbe.
Feltérdeltem az ágyra, hogy elérjem, és dirr… 
A hasamban lévő izomláz és a meglepetés ereje miatt nem volt visszatartó erő, ezért 1 mp alatt arccal előre bezuhantam az ágy közepébe, hatalmas dirrel-durral csattanással-puffanással. Pár másodperc néma csend, majd “mi a f@@@@@@@@@@@sz??”
Az ágy közepében lévő tartórúd eldőlt, ezért az összes rács, és minden, ami létezik összeszakadt alattam. 
Pedig éppenhogy sikerült megküzdenem a mosógéppel…

Tipp: ha veszel egy ágyat, szereld össze jól.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük